Uutiset

Linnainmaan päiväkodin tarina väistötiloissa
2019-05-16
Linnainmaan päiväkoti muutti Adapteon toimittamiin väistötiloihin elokuussa 2018. Lue lisää, minkälaisia kokemuksia tiloista on saatu ja mitä käyttäjät pitävät uudesta päiväkodistaan!
Adapteolle uudet sähköpostiosoitteet
2019-05-06
Adapteon sähköpostiosoitteet ovat muuttuneet. Uudet osoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@adapteo.com.
Väistötilojen hankintaprosessi kunnassa
2019-04-04
Kunnassa voi olla yhtäkkiä tilanne, jolloin koulu tai päiväkoti tarvitsee uutta tilaa ja nopeasti. Monesti uuden rakennuksen rakentaminen olisi liian hidasta ja kallista, jolloin ratkaisuksi voidaan valita siirtokelpoisten tilojen hankinta. Esittelemme nyt, miten väistötilojen hankintaprosessi etenee yleensä kunnassa.
Adapteo toi avun Ahmon koulun ahdinkoon
2019-03-14
Adapteo toimitti Ahmon koululle Siilinjärvellä uudet siirrettävät koulutilat vanhojen oheen. Haasteena oli kuitenkin rakennuksen mahtuminen aiemmin rakennetulle tontille. Lue, miten ongelma saatiin ratkaistua!
Tampereen yliopiston normaalikoulu sai Adapteon siirrettävät koulutilat tiukassa aikataulussa
2019-02-27
Cramo Adapteo toimitti syksyllä Tampereen yliopiston normaalikoulun pihalle uuden koulutilakokonaisuuden. Projektin lähtökohdat olivat haastavat, mutta vaikeudet selätettiin lopulta sitkeällä tiimihengellä.
Valo vaikuttaa oppimiseen
2019-01-31
Valon määrä ja laatu vaikuttavat ihmisen vireyteen. Tämä pätee myös kouluissa. Valon määrä luokassa ja koululaisten hyvät oppimistulokset ovat yhteydessä toisiinsa. Lue lisää valaistuksen vaikutuksista ja siitä, millainen valaistus Cramo Adapteon moduulikouluissa on.
Luokan lämpötilan laskeminen parantaa tuloksia
2019-01-07
Jos luokassa on liian kuuma, oppilaiden suorituskyky heikkenee. Huoneen sisälämpötilan laskeminen ja ilmastoinnin tehostaminen ovat parantaneet koululaisten koetuloksia useissa eri tutkimuksissa. Cramo Adapteon moduulikouluissa käyttäjät voivat valita sisälämpötilan, ja nykyaikainen ilmastointitekniikka huolehtii riittävästä ilmanvaihdosta.
Luokan kuiva sisäilma heikentää työtehoa
2018-12-10
Luokkahuoneen liian kuiva sisäilma voi ärsyttää silmiä, kurkkua ja nenää, heikentää työtehoa ja johtaa poissaoloihin. Koulutyö sujuu parhaiten, kun ilmastointi on riittävä ja ilmankosteus sopiva. Cramo Adapteon moduulikouluissa ilmastointi säädetään kohdekohtaisesti parhaiden sisäolosuhteiden saavuttamiseksi.
Melu heikentää oppimistuloksia
2018-11-19
Lapset häiriintyvät melusta enemmän kuin aikuiset. Tutkimustiedot osoittavat, että melualtistus heikentää lasten oppimistuloksia. Koululuokkien melua voi kuitenkin hallita muun muassa oikeilla materiaali- ja laitevalinnoilla. Cramo Adapteon tavoitteena moduulikoulujen suunnittelussa on luoda tiloihin paras mahdollinen ääniympäristö.
Cramo Adapteo ja Nordic Modular Group yhdistävät voimansa
2018-11-09
Cramo Group viimeisteli Nordic Modular Groupin (NMG) oston 31. elokuuta 2018. Adapteon, Temporentin, Flexatorin ja Nordic Modular Leasingin asiakkaille ja alihankkijoille kauppa ei tuo muutoksia lähiaikoina. Hankitut yhtiöt jatkavat liiketoimintaansa erillisinä toimijoina.