Uutiset

Valo vaikuttaa oppimiseen
2019-01-31
Valon määrä ja laatu vaikuttavat ihmisen vireyteen. Tämä pätee myös kouluissa. Valon määrä luokassa ja koululaisten hyvät oppimistulokset ovat yhteydessä toisiinsa. Lue lisää valaistuksen vaikutuksista ja siitä, millainen valaistus Cramo Adapteon moduulikouluissa on.
Luokan lämpötilan laskeminen parantaa tuloksia
2019-01-07
Jos luokassa on liian kuuma, oppilaiden suorituskyky heikkenee. Huoneen sisälämpötilan laskeminen ja ilmastoinnin tehostaminen ovat parantaneet koululaisten koetuloksia useissa eri tutkimuksissa. Cramo Adapteon moduulikouluissa käyttäjät voivat valita sisälämpötilan, ja nykyaikainen ilmastointitekniikka huolehtii riittävästä ilmanvaihdosta.
Luokan kuiva sisäilma heikentää työtehoa
2018-12-10
Luokkahuoneen liian kuiva sisäilma voi ärsyttää silmiä, kurkkua ja nenää, heikentää työtehoa ja johtaa poissaoloihin. Koulutyö sujuu parhaiten, kun ilmastointi on riittävä ja ilmankosteus sopiva. Cramo Adapteon moduulikouluissa ilmastointi säädetään kohdekohtaisesti parhaiden sisäolosuhteiden saavuttamiseksi.
Melu heikentää oppimistuloksia
2018-11-19
Lapset häiriintyvät melusta enemmän kuin aikuiset. Tutkimustiedot osoittavat, että melualtistus heikentää lasten oppimistuloksia. Koululuokkien melua voi kuitenkin hallita muun muassa oikeilla materiaali- ja laitevalinnoilla. Cramo Adapteon tavoitteena moduulikoulujen suunnittelussa on luoda tiloihin paras mahdollinen ääniympäristö.
Cramo Adapteo ja Nordic Modular Group yhdistävät voimansa
2018-11-09
Cramo Group viimeisteli Nordic Modular Groupin (NMG) oston 31. elokuuta 2018. Adapteon, Temporentin, Flexatorin ja Nordic Modular Leasingin asiakkaille ja alihankkijoille kauppa ei tuo muutoksia lähiaikoina. Hankitut yhtiöt jatkavat liiketoimintaansa erillisinä toimijoina.
Puhdasilmaluokka toi avun herkistyneille oppilaille Nurmijärvellä
2018-11-06
Nurmijärven Yhteiskoulun pihalle siirrettiin syksyllä 2017 kaksi isoa väistötilaa, joista toiseen tehtiin puhdasilmaluokka. Tila soveltuu sisäilman epäpuhtauksille vakavasti herkistyneiden henkilöiden käyttöön.
Tiirismaan koululaisille nopeasti lisätilaa
2018-10-01
Vanhassa koulurakennuksessa ilmenneiden sisäilmaongelmien vuoksi lahtelainen Tiirismaan koulu on toiminut Cramo Adapteon siirtokelpoisissa tiloissa vuodesta 2016 lähtien. Kun koulu tarvitsi lisätilaa, Cramo Adapteo toimitti yksikerroksisen ratkaisun tilalle uuden kaksikerroksisen väistötilan.
Cramo Adapteo Oy eriytyy omaksi yhtiökseen
2018-06-08
Cramo Adapteon Suomen liiketoiminta eriytetään kesäkuun alussa Cramo Finland Oy:stä uuteen perustettavaan yritykseen Cramo Adapteo Oy.
Cramo Draw -ohjelma julkaistiin
2017-02-15
Cramo Draw on verkkopohjainen ohjelma yksinkertaisten pohjapiirrosten luomiseen. Suunnittelu on fiksua ja helppoa!