Linnainmaan päiväkoti on viihtynyt kohta vuoden Adapteon väistötiloissa

Linnainmaan päiväkoti on viihtynyt kohta vuoden Adapteon väistötiloissa

Linnainmaan päiväkoti sai sisäilmaongelmista kärsineen vanhan päiväkotirakennuksen tilalle uudet väistötilat Adapteolta elokuussa 2018. Päiväkodin toiminta on jatkunut uusissa tiloissa vajaan vuoden verran, ja tilat ovat yllättäneet laadullaan.

Tamperelainen Linnainmaan päiväkoti joutui vuoden 2017 loppupuolella aloittamaan väliaikaisten tilojen etsinnän vanhan päiväkotirakennuksen peruskorjauksen ajaksi. Vanhassa päiväkotirakennuksessa oli sisäilmaongelmia, ja perusarki ei enää onnistunut siellä heikon ilmanlaadun takia. Adapteo voitti Tampereen kaupungin järjestämän tarjouskilpailun ja valikoitui väistötilojen toimittajaksi.

Väistötilojen laatu yllätti Linnainmaassa

Linnainmaan päiväkodin johtajalla Tommi Järventaustalla ei ollut aikaisempaa henkilökohtaista kokemusta väistötiloista. Tilojen laatu kuitenkin yllätti hänet positiivisesti.

– Itselläni ei ollut tiloista muita odotuksia, kuin että saisimme asianmukaiset tilat, joissa päiväkotitoiminta ja työt voisi jatkua normaalisti. Olemme viihtyneet tiloissa hyvin, ja tilat ovat vanhoihin tiloihin verrattuna paljon paremmat.

Myös muu Linnainmaan päiväkodin henkilökunta on ollut tyytyväinen uusiin väistötiloihin. Uusissa tiloissa ilma on ollut selvästi raikkaampaa, ja kaikki ovat hyvällä mielellä liikkeellä väliaikaisessa tilanteessa joistakin käytännön haasteista huolimatta.


Päiväkodin henkilökunta ja lapset ovat olleet tyytyväisiä väistötiloihin.

Arki rullaa normaalisti uusissa tiloissa

Uudessa päiväkotirakennuksessa on tilat yhteensä kahdeksalle ryhmälle. Tämän lisäksi tiloista löytyy kuraeteiset, aina yksi eteinen kahta ryhmää kohden. Lisäksi rakennukseen kuuluu jakelukeittiö, toimisto- ja henkilökunnan tilat sekä wc-tilat molemmissa kerroksissa.

Järventaustan mukaan joistain asioista on jouduttu tinkimään uusissa tiloissa, kuten kuraeteisten koosta. Arki on saatu kuitenkin sujumaan uusissakin tiloissa, kun asiat on suunniteltu ja organisoitu hyvin.

Tässä onkin ollut menestysresepti normaalin arjen jatkumiseen Linnainmaan päiväkodissa, jossa väistötilat eivät ole tuoneet merkittäviä poikkeamia normaaliin päiväkotiarkeen.


Arki sujuu Linnainmaan päiväkodin väistötiloissa normaalisti erilaisista tiloista huolimatta.

Alkuperäinen suunniteltu rakennus vaihtui lennosta paremmaksi

Projektin alkuvaiheessa Linnainmaan päiväkodin tilat piti rakentaa C80-moduuleista. Samaan aikaan kuitenkin Rauman Nanun koulun väistötilat veivät kaikki C80-moduulit, ja Linnainmaan päiväkodin väliaikaiset tilat päätettiinkin rakentaa C90-moduuleista. Näin päiväkoti saikin alkuperäistä paremmat ja suuremmat tilat kuin alun perin oli ajateltu.

Projektin alun haasteista huolimatta lopputuloksena onnistuneet tilat

Linnainmaan päiväkodin väistötilaprojekti kohtasi jo alkumetreillä haasteita rakennusluvissa ja sopimusasioiden loppuunsaattamisessa, mikä viivästytti rakentamisen aloitusta. Loppukiristä huolimatta rakennuksen toimituksessa koettiin pieni myöhästyminen.

Valmistumisvaiheen ongelmat eivät kuitenkaan vaikuttaneet onneksi lopullisten tilojen viihtyisyyteen ja käytettävyyteen, vaan kaikki tilojen käyttäjät ovat viihtyneet hyvin Linnainmaan väliaikaisessa päiväkotirakennuksessa.


Leikit sujuvat Linnainmaassa kuten ennenkin.